Regionrådet Tomas Riste beklagar den senaste tidens varsel. Foto: Øyvind Lund.
600 varsel på kort tid

Viktigt att komma ut i arbete igen

Tre stora värmländska varsel på kort tid gör att regionrådet Tomas Riste nu ser ett viktigt uppdrag för bland annat arbetsförmedlingen.

200 jobb ska bort på posten i Karlstad, det stod klart igår då posten informerade om att terminalen här ska avvecklas. Och det var det tredje stora varslet som lagts bara den senaste veckan. Totalt är det 614 arbetstillfällen som försvinner i Värmland efter att 114 anställda varslats på CCI i Säffle och 300 jobb ska bort när Scanmodul lägger ner i Glava.

– Det är djupt beklagligt att ett antal företag lägger ner sin verksamhet i Värmland, säger regionrådet Tomas Riste. Det gör att situationen i Värmland blir väldigt ansträngd.

Enligt Tomas Riste kan nu Region Värmland arbeta tillsammans med arbetsförmedlingen för att se till att dessa människor så fort som möjligt kommer ut i arbete igen.

– Vi kan också tillsammans med utbildningsdepartementet försöka få fram utbildningsresurser för att höja deras kompetens och göra dem anställningsbara framöver.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".