ISHOCKEY

Färjestad nollat av Linköping

Det gick tungt, riktigt tungt när Färjestad mötte Linköping i ishockeyns elitserie. 0-4 slutade matchen. Linköpings målvakt, Fredrik Norrena blev till slut rena spöket för Färjestadsspelarna.

Linköpings målvakt Fredrik Norrena nollade Södertälje i måndags. På torsdagskvällen var det Färjestads tur att stoppas av elitseriens just nu hetaste burväktare.

Samtidigt stod Cristopher Nihlstorp för en rad tveksamma ingrepp i FBK-kassen när Linköping kunde vinna med 4-0.

På en dryg minut i den andra perioden punkterade gästerna Linköping matchen i Karlstad. Först hittade Pontus Petterström en lucka mellan stolpen och Nihlstorps högra benskydd.

1.02 minut senare kunde Patrik Zackrisson ohotad trampa in i Färjestads zon och sätta in 3-0 med ett handledsskott.

Efter det var hemmalaget aldrig när att komma tillbaka i matchen. Linköping hade dessutom med sig en 1-0-ledning från den första perioden då Erik Andersson prickat in ett skott från blå bakom en oskymd Nihlstorp.

Linköping spelade smart och väntade på rätt tillfällen att gå till anfall och var dessutom betydligt rakare och mer beslutsamma i sitt anfallsspel. Allt det inte Färjestad var alltså.

Hemmalaget satsade mer på bandysvängar än att gå rakt på mål. Och lagets spel i numerärt överläge fortsätter att vara oerhört ineffektivt.

Med andra ord, det var två raka motsatser till lag som drabbades samman i Karlstad med en rättvis utgång.

 Färjestad - Linköping 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Första perioden: 0-1 (8.35) Erik Andersson (Erik Lindhagen).

Andra perioden: 0-2 (8.44) Pontus Petterström (Erik Andersson), 0-3 (9.46) Patrik Zackrisson (Klas Dahlbeck, Andreas Jämtin).

Tredje perioden: 0-4 (4.17) Mikael Håkanson (Magnus Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 27-20 (10-5, 8-8, 9-7).
Utvisningar Färjestad: 6x2
Utvisningar Linköping: 4x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga.
Publik: 5 456.