"Loket" i rutan ger mer pengar till Idrottssverige

Leif ”Loket” Olssons comeback i Bingolotto har blivit rena succén. Sedan ”Loket” åter blev programledare har Bingolotto-försäljningen i landet ökat med i genomsnitt drygt 15 procent.

Med Lasse Kronér som programledare låg försäljningssnittet, vanliga Bingolottokvällar, på 880.000 lotter per vecka. Med ”Loket” i rutan ligger snittet på dryga miljonen. Ökningen är 15 procent och Idrottssverige får nu mer än 1,6 miljoner kronor mer att dela på varje vecka. Utslaget på ett helt år skulle det betyda att ”Loket”-effekten ger föreningarna ofattbara 65 miljoner kronor extra.

Det är roligt att det vänder, säger Leif ”Loket” Olsson till Sveriges Radio Värmland, som tror att försäljningen kan öka ännu mer. ”Loket” tror att satsningen som Lasse Kronér gjorde, att försöka få med sig ungdomen var fel väg att gå. Det gäller att vända sig till de som gillar Bingolotto, alltså de äldre, säger ”Loket”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista