Kommunen hotar Carlstad United med inkasso

Carlstad United har inte betalat sina skulder till Karlstads kommun och nu hotar kommunen med en inkasso-anmälan.  Carlstad United har fått en tidsfrist på drygt två veckor.

Det var för två år sedan som kommunen kom överens med Carlstad United, Carlstad Crusaders, Göta och QBIK om att bygga fundamenten till de reklamskyltar som idag finns vid Tingvalla idrottsplats, vända mot E18. I uppgörelsen ingick att klubbarna skulle stå för kostnaden.

- Alla föreningar utom Carlstad United har betalat. Nu är måttet rågat, säger fritidschefen Hans Forsman till Sveriges Radio Värmland.

Carlstad Uniteds skuld är på drygt 78.000 kronor. Den senaste räkningen skulle ha varit betald den 17 april. Nu kräver kommunen betalt före den 15 maj för att inte driva skulden till inkasso. Dessutom kommer kommunen, med omedelbar verkan, att montera ned föreningen skyltar och säga upp avtalet om inte skulden regleras. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista