Lena Andrén och Marita Halvarsson, tidigare och nuvarande verksamhetschef vid Familjehuset i Karlstad. Foto: Ann Edliden, Sveriges Radio.
Familjehuset 10 år

Lyckad tioåring satsar för framtiden

Behandlingsenheten Familjehuset i Karlstad firar idag 10-årsjubileum. Vid starten var det en helt ny verksamhet, som visat sig lyckad.

Familjehuset är en del av Arbetsmarknads- och socialförvaltningen och bedriver öppenvård utifrån varje familjs behov. När Karlstads kommun satsade på den nya verksamheten för ett decennium sedan var det en storsatsning som man inte var helt säker på om den skulle bli lyckad. Det fanns nämligen ingen liknande verksamhet att luta sig mot, berättar Lena Andrén som var verksamhetschef vid starten.

– Politikerna tog beslutet att satsa på det här och det hade faktiskt inte funnits någon familjebehandling tidigare, trots att Karlstad är en ganska stor kommun. Men jag vågade inte tänka tio år framåt, det gjorde jag inte, säger Lena Andren.

– Två utvärderingar har gjorts under de här tio åren och de visar ett positivt resultat och att de som behandlats hos oss är nöjda, säger Marita Halvarsson, som är enhetschef sedan fyra år tillbaka.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Vi kommer att fortsätta i samma anda och utveckla en ännu bättre verksamhet, säger Marita Halvarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".