Forshaga

Älva och Björn tar över efter Älvis

Forshaga kommuns maskot Älvis slutar på egen begäran. Hans efterträdare har redan utsetts och de lystrar till namnet Älva och Björn.

I många år har teddybjörnen Älvis har haft en trogen tjänst som kommunens maskot. Han har delats ut till 1000-talet nyfödda kommuninvånare och gäster. Nu tackar Älvis för sig och lämnar över uppdraget till sina kusiner Älva och Björn.

– Älvis valde att inte förnya sitt förtroendeuppdrag och det får vi respektera. Han lämnade däremot goda rekommendationer om sina kusiner Älva och Björn. Vi bokade ett möte med dem och vi kände direkt att de var rätt nallar, säger kommunalrådet Angelica Rage (S), i ett uttalande från kommunen.

I samma pressmeddelande från kommunen står också att läsa:

"Älva och Björn är fortfarande nya på jobbet och känner att de inte riktigt är redo att möta media. I ett kort uttalande säger de att de är hedrade över att ha fått tagit över uppdraget efter en legend. Älvis kommenterar över en knastrig telefonlinje från semesterstranden att han har det bra, och att han är säker på att hans efterträdare gör ett bra jobb".