Fotboll

Svennis klar för Leicester

Sven-Göran Eriksson tar över det engelska Championship-laget Leicester. "Han trivs i England", kommenterade Radiosportens Ralf Edström övergången.

"Svennis" kommer närmast från ett uppdrag som landslagstränare för Elfensbenskusten men tar nu alltså över Leicester i den engelska andraligan.

– Han är en klubbtränare men det här blir en utmaning. Det finns ju finansiärer bakom klubben så jag tror det här kan bli bra tillslut, säger Radiosportens Ralf Edström om nyheten.

Leicester har än så länge underpresterat i år och ligger tredje sist och är därmed för tillfället på nedflyttningsplats.

Svennis är tillbaka i engelsk fotboll igen. Han tar över som tränare för division två klubben Leicester City sen förra tränaren Paulo Sousa fått sparken.

Vad menar du med att han i första hand är klubbtränare?

– Han vill vara med och ha möjligheten att styra laget hela tiden. Han vill stå där i träningsoverall och känna gräslukten, säger Edström som även tror att "Svennis" kommer ta med sig Tord Grip även den här gången.

Eriksson kommer närmast följa med på lagets Thaliands-turné och närmaste tävlingsmatch blir mot Hull den sextonde oktober.

Erikssons senaste Englandssession var i Nots County där han var klubbdirektör men nu blir han alltså tränare och målet är redan uppsatt.

Klubben ska upp i Premier league, en serie man inte varit i sedan 2004.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Linn Nentzén
linn.nentzen@sr.se

Erikssons klubbar på 2000-talet

Lag/landslag som tränare:
1997-2001 Lazio.
2001-2006 England.
2007-2008 Manchester City.
2008-2009 Mexiko.
2010 Elfenbenskusten.
2010 Leicester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".