INNEBANDY

Karlstads herrar vann igen

Karlstads herrar tog sin andra raka seger genom att besegra Färjestaden med 6-5 (2-1, 2-4, 2-0). På det hela taget var segern rättvis även om den satt hårt inne. Känslan var att hemmalagets bättre tempo och bättre passningsspel till slut skulle fälla avgörandet vilket det till slut också gjorde.

Karlstad har nu två raka segrar medan Färjestaden har två raka förluster. Gästerna var i Elitserien för några år sedan men tappade därefter nästan hela laget och den här säsongen tar man som en säsong att bygga ett nytt lag.

Karlstad, som ses som en aspirant att gå upp i Svenska Superligan, inledde bäst och tog ledningen redan i den första minuten men sedan jämnade spelet ut sig. Den första perioden bjöd inte på något större spel och det kändes som om lagen kände på varandra.

I mittenperioden var det gästerna som var hetare och lyckades också gå till vila med ledning 5-4. Trots detta fanns känslan hos de flesta i HAIK arena att hemmalaget till slut skulle greja segern vilket också skedde.

Sett till hela matchen var det ingen större tillställning men det är ändå starkt av Karlstad att vinna trots att spelet inte alltid stämmer. Ett extra plus går till nyförvärvet Mattias Kongstad från Mariestadslaget Lockerud som kom till Karlstad i somras. Han kommer att göra många viktiga mål innan serien är över.

Ola Carlsson
SR Värmland