Karlstad kommuns Christina Hägglund och Per Inge Lidén. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio
Karlstad

Skogen formas för att locka fler

Nästa år kommer Karlstads kommun att starta ett nytt naturvårdsprojekt inom I2-skogen.

Projektet finansieras av länsstyrelsen och bland annat skolorna kommer få ge sina synpunkter på hur de vill att området ska utvecklas.

– Det är ju ett väldigt stort område, så många har sagt att de har svårt att hitta i området, därför kommer vi att utveckla vägvisningen, säger Christina Hägglund enhetschef på natur- och parkenheten i Karlstads kommun.

Tanken är även att olika sittgrupper ska placeras ut, stockbord som besökande kan slå sig ner vid och vila eller fika vid. Även barn- och ungdomsförvaltningen ska få vara med och säga sitt. Kanske vill de att grillplatser ska byggas eller att något område behövs röjas upp.

Redan idag finns områden som är avsatta som skolskogar.

– Målsättningen är att fler ska upptäcka I2-skogen och att de ska tycka att det är ett ännu bättre område och att utveckla verksamheten med barnen. Vi kommer att arbeta med det här under 2011 och 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".