Region Värmland

EU imponerade av värmländska företag

Just nu är Region Värmland i Bryssel för att visa upp hur värmländska företag samverkar. De är inbjudna av bland andra Judith Törökne-Rozsa från EU-kommissionen.

Just nu är Region Värmland i Bryssel för att visa upp hur värmländska företag samverkar.De är inbjudna av EU-kommissionen som tycker att just Värmland är ett bra exempel på hur en region kan skapa hållbar tillväxt och konkurrenskraft genom samarbete.

– Värmlands kluster gör precis som man bör och utnyttjar de styrkor som finns lokalt, säger Judith Törökne-Rozsa som jobbar med regionfrågor i EU-kommissionen.

I dag var Region Värmland på agendan på ett seminarium i Bryssel om bra exempel på hur företag i en region kan gå ihop i sammanslutningar - så kallade kluster.

– Företagen i Värmland är också väldigt öppna för att jobba internationellt, vilket också gör dem intressanta, säger Judith Törökne-Rozsa också.

Budskapet från Värmland i Bryssel i dag är att man kan utvärdera samarbetena och se att dom skapar tillväxt i regionen. I Värmland sker det till exempel genom att näringslivet knyter till sig Karlstads universitet - så att ny forskning snabbare kan användas av företagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".