Elitserien

Tung förlust för Färjestad

Det blev förlust för Färjestad i matchen mot Brynäs i går kväll. Matchen slutade 4-2 och redan efter sex minuter stod det 3-0. Tränaren Tommy Samuelsson är besviken.

Färjestad reste sig från den tunga starten. Men det räckte inte ända fram - Brynäs höll undan och vann till slut med 4-2 i Läkerol Arena.

Brynäs fick rena pangstarten. Redan efter 5.52 var det 3-0 för hemmalaget, där målvakten Alexander Salak fick ta på sig åtminstone två av målen. Två gånger om, inom loppet av 17 sekunder, tappade han in pucken i målet. Först gjorde Brynäs back Mattias Ekholm 1-0, och sedan var det Calle Järnkroks tur att få hemmapubliken att jubla när han satte 2-0 från nära håll.

Men 3-0-målet inte Salak lastas för. I stället var det Färjestads center Mikael Johansson som slarvade bort pucken i spel fem mot fyra. Järnkrok höll sig påpassligt framme och gjorde inget misstag när han kom fri med Salak.

Färjestads inställning var under all kritik i den första perioden, men i andra blev det en avsevärd förbättring. Och Brynäs bjöd tillbaka lite. Anton Rödin tappade pucken till Rickard Wallin som kunde reducera.

Färjestad behövde sedan bara tio sekunder på sig i tredje perioden för att reducera ytterligare en gång, då Christian Berglund tryckte dit 3-2. Stundtals tryckte Färjestad tillbaka Brynäs för att få till en kvittering, men Niklas Svedberg stod emot i målet. Och efter 18.39 satte Andreas Dackell snyggt 4-2 i öppen kasse. /Magnus Wahlman