Dopningshärvan

30-åring spindel i nätet

14 värmlänningar har nu åtalats i den stora dopningshärva som omfattar närmare 100 personer runt om i landet. I centrum står en 30-årig Karlstadsbo.

30-åringen åtalas på hela 13 punkter, och ses av åklagaren som spindeln i nätet i den värmländska delen av dopningshärvan. Det handlar om grovt dopningsbrott, grov smuggling och grovt penninghäleri vid flera tillfällen.

Enligt åklagaren har mannen sålt och köpt stora mängder dopningspreparat och utrustning som sprutor och kanyler. Handeln har skett över internet, och varit så stor att åklagaren beskriver den som yrkesmässig. Karlstadsbon ska ha tjänat stora pengar på verksamheten. I hans hem hittade polisen närmare 150 000 kronor i kontanter, hans mamma åtalas för att ha förvarat 270 000 kronor åt honom i sitt bankfack, en kompis ska ha haft 60 000 kronor hemma hos sig för 30-åringens räkning och ytterligare drygt 50 000 kronor fanns i rekommenderade brev till mannen beslagtogs av polisen.

Han ska ha fått hjälp att skicka och kvittera ut paket med pengar och preparat av sin sambo och flera andra personer i Karlstad, Kil och Hammarö. De är också åtalade för bland annat grovt dopningsbrott. Ett par personer ska också ha hjälpt till att förvara dopningsmedel.

Tolv värmlänningar åtalas i härvan kring 30-åringen, det är framför allt män som är i 25-30-årsåldern. Ytterligare två värmlänningar är åtalade i andra delar av dopningshärvan. Det är en kvinna i Skoghall och en man i Kristinehamn.