Foto: Jessica Gow/Scanpix.
Näringslivet

Färre konkurser i Värmland

Antalet företagskonkurser i Värmland minskade i september med åtta procent jämfört med samma period förra året. Under september gick tolv företag i konkurs.

Hittills i år har 105 värmländska företag gått i konkurs vilket är en minskning med elva procent jämfört med samma tid i fjol.

I hela landet ökade antalet företagskonkurser i september med femton procent och ökningen sker framför allt storstadslänen. Det visar nya siffror från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

– Att antalet konkurser under september månad bryter trenden och i stället ökar är ett faktum, men det vore olyckligt att dra för stora växlar av siffrorna för en enda månad", säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC, i ett pressmeddelande.

Sigbladh räknar med att ökningen är tillfällig och pekar på andra, positiva konjunktursignaler.

Sammanlagt under perioden januari-september så har 4 547 företag försatts i konkurs, en minskning med tolv procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".