Eric Owens (Alberich), en av sångarna i Metropolitans uppsättning av "Rhenguldet". Foto: Craig Ruttle/AP Photo/Scanpix.
Filipstad

Wagner och champagne på Folkets Hus

Ikväll kan man på flera Folkets hus i landet och länet åter se direktsänd opera från New York. Dagens föreställning är Metropolitans uppsättning av Wagners "Rhenguldet". Och enligt ett beslut i regeringsrätten är det numera ok att servera servera vin och champagne under föreställningen.

Bioföreställningarna ska likna utbudet i teater eller konsertlokaler . Biograferna, som var först ut med direktsända operaföreställningar i Sverige. har märkt att vin och champagne efterfrågats.

– Det är verkligen efterlängtat. Många av våra kunder har frågat efter detta, säger Ronald Engelbrekt, projektledare för de digitala direktsända biovisningarna på Folkets hus i Filipstad.

– Jag tror att det kommer att göra en hel del. Vi räknar med att få hit mer folk utifrån, typ bussresor. Det blir mycket festligare, säger Ronald Engelbrekt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".