TVAB i Töcksfors växer - investerar 20 miljoner de kommande tre åren

Bara ett år efter att nya ägare tog över konkursboet i TVAB presentaras en investeringsplan på 20 miljoner kronor över en treårsperiod. Bland annat ska Europas modernaste kablagemaskin installeras. En maskin som ger TVAB möjligheter att bredda sin marknad.

Satsningen innebär nyinvesteringar på 20 miljoner kronor t.o.m 2006. Idag har TVAB sammanlagt 210 anställda - lite drygt hälften i Polen. Det var på en positiv och uppsluppen presskonferens företagsledningen presenterade sina framtidsplaner och Årjängs kommunalråd Kjell Eriksson sa att Töcksfors började bli ett värmländskt Gnosjö - företagen arbetar tillsammans och TVAB har en rad underleverantörer i grannskapet. Nyinvesteringarna i TVAB väntas alltså ge både ökad försäljning, fler nya jobb och ytterligare planer på tillväxt. Bengt Gustavsson säger att det kan bli aktuellt med bland annat uppköp av andra företag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".