Karlstad

STUB köps av KBAB

Bostadsbolaget Karlstad Studentbostäder, STUB, köps nu upp av det kommunala bostadsbolaget KBAB. Sammanslagningen kommer att ske under våren nästa år.

STUB hoppas genom sammanslagningen få en bättre långsiktig planering för sin verksamhet, men några större förändringar väntas inte.

– STUB kommer rent formellt att upphöra och övergå till KBAB under våren 2011. Det här betyder inga försämringar för våra avtalsparter (hyresvärdar och boende), säger Anders Löfstrand, vd för STUB.

Och tanken är att uthyrningen av studentbostäderna ska vara en egen verksamhet inom KBAB, med egen lokal och egen personal.

Vad den nya avdelningen kommer att heta är ännu inte bestämt, men klart är att bostadsgarantin för studenterna blir kvar och att de inte kommer att beröras av KBAB:s nuvarande kösystem.

Mats Enmark, vd för KBAB, är förväntansfull inför sammanslagningen:

– Det fungerar bra idag men vi hoppas kunna vässa det ytterligare. Vi vill ju att Karlstad ska vara en bra studentstad, säger Enmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".