Staffan Eriksson Skoghall, målskytt i derbyt mot Karlstad. Foto: Ola Carlsson SR Värmland
INNEBANDY

Skoghall vann derbyt

Det blev lite överraskande Skoghall som vann derbyt mot Karlstad i den södra innebandyallsvenskan. Siffrorna blev 7-3 och de ljuger inte. Skoghall var det klart bättre laget och tillät inte Karlstad att sticka upp mer än vid enstaka tillfällen.

 Efter halva matchen stod det 4-0 och på något sätt var matchen avgjord redan då. Karlstad kunde reducera men direkt efter det gjorde Skoghall mål igen och Karlstad kom aldrig riktigt nära.

 Skoghall gjorde en riktigt bra match och sett till detta ska jumboplatsen snart vara ett minne blott.

Inför säsongen var Skoghall ganska upphaussat efter en bra försäsong men början av serien har inte varit bra. Det har blivit två raka förluster men i derbyt mot Karlstad visade laget att det finns kunnande och framförallt en verklig vilja. Från första minuten var det Skoghall som anförde och Karlstad fick spela andrafiolen eller kanske tredje. Så överlägsna var Skoghall under långa perioder i matchen.

 I slutet av den andra perioden reducerade Karlstad till 1-4 och spekulationerna i paus var samstämmiga: Om det blir ett snabbt mål från Karlstad, kan det bli match igen.

 Det blev ett snabbt mål från Karlstad men då gjorde Skoghall ett snabbt mål och så skedde flera gånger. Karlstad kom aldrig riktigt nära.

 För Skoghall var vinsten otroligt viktig medan Karlstad snabbt måste glömma detta och komma tillbaka till det vinnande spåret.

 Ola Carlsson

SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".