Per Branzén och Sandra Eriksson. Foto: Torsten Gabrielsson/SR
The Packaging Arena

Fler kvinnor inom förpackningsbranschen

Förpackningsbranschen har traditionellt sett varit mansdominerad men detta håller på att förändras, säger Per Branzén, vd för The Packaging Arena i Karlstad

Förpackningsbranschen har traditionellt sett varit mansdominerad men detta håller på att förändras. På The Packaging Arena i Karlstad har man mycket kontakt med företag från hela förpackningsbranschen och vd´n Per Branzén ser att könsfördelningen håller på att jämnas ut.

– Det händer mycket inom branschen just nu. Allt fler kvinnor söker till teknik- och förpackningsdesignutbildningarna, säger Per Branzén

Under The Packaging Arenas årliga stora konferens har andelen kvinnor ökat genom åren. 2004 var endast 24 procent kvinnor. Nu är det 50 procent.

På The Packaging Arena är åtta av de nio anställda kvinnor, men detta är inget medvetet drag, enligt kommunikationsansvariga Sandra Eriksson.

– Vi har valt att inte göra någon stor grej av det här. Det är kompetensen det handlar om. Alla branscher mår bra av att ha ökad jämställdhet och blandad kompetens, säger Sandra Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".