Fotboll

Carlstad United tog tre viktiga poäng

Inför dagens drabbning i dvision 1 norra låg Carlstad United på nedflyttningsplats. En seger skulle innebära att man tog sig upp över strecket. Problemet var bara att motståndet var serietrean Syrianksa-Kerburan som slåss för att nå en kvalplats till superettan

Därför var dagens fotbollsmatch på Tingvalla spännande redan innan den börjat. Förutsättningarna för båda lagen var att det enda som räkandes var sger, annars skulle det bli svårt att nå målet. Det märktes också på spelet. Första halvleken inleddes med spel på mittplan av två lag som inte ville göra bort sig.

Efter ca en kvart av första halvlek tog dock Carlstad tag i taktpinnen, framför allt genom anfallstrion Adis Maglic, Damir Maglic och Gzim Istrefi. Trion presterade fotbollsunderhållning om man gillar tekniska finter och kombinationsspel, men alltför ofarliga avslut karakteriserade halvleken.

Sista kvarten av första halvleken blev grinig. Ett antal frispark och några knuffar gjorde att domaren gick in och talade spelarna tillrätta, och det fick till följd att halvleken avslutades i ett betydligt lägre tempo än den startade.

Andra halvleken gick däremot i ett betydligt högre tempo. Ovan nämnda anfallstrio hade ofta lekstuga med Syrianskas försvarare och efter en halvtimme lyckades också ett av inläggen nå Emil Bergers skalle och han styrde in 1-0-målet i målvaktens bortre hörn.

Nyss nämnde Berger var oerhört nyttig på mittfältet som "städgumma" bakom anfallarna. Samma roll har stenhårde Renato Rodrigues i backlinjen. Dessa nyförvärv har en stor del i den gladfotboll som Carlstad presterade under söndagseftermiddagen.

Solen sken över Tingvalla och de 409 åskådarna lämnade arenan efter att ha sett en spännande kamp med stot underhållningsvärde.

Reporter: Anders Peterson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".