Lars Andersson, Värmlands Idrottsförbund. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio.
Antidoping

Föreningar ointresserade av RF-kampanj

Bara sju av Värmlands nästan 1 000 idrottsföreningar har anslutit sig till Riksidrottsförbundets kampanj mot doping som startades för ett drygt år sedan.

Kampanjen heter " Vaccinera klubben mot doping" och är tänkt ska ge föreningen en kunskap om doping samtidigt som den slår fast att dess medlemmar inte använder dopingpreparat.

Vaccinationen genomförs i fyra steg där det första är ett kunskapstest.Det andra steget är tänkt som en diskusion om dopingfrågor inom föreningen.

Efter det upprättas en antidopingpolicy som sedan klubben redovisar tillsammans med informationen att nu är föreningen vaccinerad.

För att genomföra det här kan även klubbarna få en handledare till hjälp. I Värmland är det Bore Biathlon Torsby Skidskytte, Carlstad Crusaders, Friskis&Svettis i Karlstad, IFK Munkfors, Storfors Atletklubb, Kristinehamn Styrkelyft, Årjängs IF och Årjängs Motorklubb som genomfört vaccineringen mot doping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".