Ulrika Fransson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

På kurs för att hålla ihop

Omkring hälften av äktenskapen i Sverige slutar i skilsmässa och knappt tre av tio barn och ungdomar bor inte med båda sina föräldrar. På tisdagskvällen startar en kurs i friskvård för par i Karlstad - en så kallad prep-kurs, som ska hjälpa par att hålla ihop.

– Den som vill satsa på sin relation ska kunna gå en kurs där man kan lära sig olika verktyg och metoder för att hantera sin relation och kunna satsa på den, så att den blir varaktig, säger Ulrika Fransson, verksamhetsutvecklare på studieförbundet Sensus, som ger kursen.

Flera kurser har redan hållits i ämnet och intresset är fortsatt stort. Kursen som startar på tisdagen är redan full och flera par står i kö till framtida kurser.

– Vi tror verkligen att det här kan bidra till en samhällsnytta också. Det här handlar om folkhälsa och friskvård. Det här är ett sätt att få balans i livet och att må bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".