Arbetsmarknaden

Arbetslösheten minskar något

Arbetslösheten har minskat marginellt i Värmland det senaste året. I september var drygt 13 000 personer, 7,7 procent, arbetslösa eller deltog i program med aktivitetsstöd.

Det är en minskning med 0,1 procentenheter eller 245 personer jämfört med samma månad förra året. Men arbetslösheten kommer att öka framöver eftersom 553 personer i länet varslades om uppsägning i september.

Ungdomsarbetslösheten är också fortsatt hög. Närmare 15 procent av ungdomar 18-24 år är arbetslösa eller går i program med aktivitetsstöd. Det är en minskning med 0,3 procentenheter jämfört med september 2009.

I september anmäldes 955 lediga platser till länets arbetsförmedlingar. Det är 159 fler än för ett år sedan och en ökning med 20 procent. 2 234 inskrivna vid Arbetsförmedlingen fick i september ett jobb. Det är 382 fler än för ett år sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".