Mia Brodin startade för fem år sedan en insamling till ett barnhem Peru. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
Brunskog

Perubarnhem får pengar från Brunskog

Just nu pågår insamlingar till Världens Barn, och i Brunskog är bygden engagerad. Många bidrar med pengar och ideellt arbete för att stötta ett barnhem i Peru.

Initiativtagare är Mia Brodin som för fem år sedan besökte barnhemmet och såg nöden.

– Spädbarn bodde i ett väldigt litet rum med spjälsäng efter spjälsäng, säger Mia Brodin

De små barnen placeras på barnhemmet av myndigheter och det är barn som kommer från kriminella och drogbelastade familjer, men i huvudsak är det gatubarn. Personal är ute på nätterna och kommer då i kontakt med gatubarnen som erbjuds att komma till barnhemmet.

– Det är en hiskelig massa barn, idag är det 700 barn där och barnhemmet är organiserat som en stor familj, säger Mia Brodin vidare.

Varje barn har en vuxen som en slags ställföreträdande förälder som lever med barnen dygnet runt.

Från Brunskog får barnhemmet 1 000 dollar i månaden och pengarna går till mat för att förbättra barnens hälsa.

– Så länge vi orkar och tycker det är roligt, så kommer vi att fortsätta engagera oss för det är viktigt med privata initiativ vid sidan av de stora galorna. Vi har ansikten på barnen och en berättelse om barnhemmet från det levande livet och som ger mycket hopp, och hoppet behövs lika väl som pengarna, avslutar Mia Brodin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".