Misstänks för mutbrott

En anställd vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap i Karlstad misstänks för mutbrott, uppger Värmlands Folkblad.

Den anställde deltog i en konferensresa till Sälen och arrangören var en möjlig kund. Myndigheten anser att medarbetaren kan ha gjort sig skyldig till mutbrott och polisen har inlett en förundersökning.

Vår bedömning är att det handlar om en otillbörlig extern representation, säger personalchef Lennart Hansson Böe till VF.

Konferensen arrangerades av ett privat företag och ägde rum i slutet av mars. Till konferensen åkte fyra MSB-anställda, tre från Sandö och en från Karlstad

Sandömedarbetarna gjorde det på MSB:s bekostnad med motiveringen att de skulle kompetensutveckla sig.

Medarbetaren i Karlstad tog semester och beslöt att betala ur egen ficka. Men inte hela kostnaden på 6 000 kronor utan bara 1 235. Samtidigt som han hade delegationsrätt på miljonbelopp att köpa in varor som konferensarrangören säljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".