Sunne

Mobbad hämnare i rätten

Idag startar rättegången i ett ovanligt mål. Det handlar om en 50-årig Sunnebo som trakasserat två värmländska familjer. Motivet ska vara hämnd eftersom 50-åringen mobbades under skoltiden.

Det var i april 2009 som en familj i karlstadstrakten började få anonyma sms och busringningar. Det dök också upp varor de inte beställt och brev från en påstådd älskarinna.

Så småningom blev de också kallade till socialen, eftersom det inkommit en anonym anmälan om att barnen i familjen for illa och att föräldrarna missbrukade alkohol. Den anmälan kunde snart avskrivas, men familjen uppfattade det hela som mycket obehagligt.

En annan värmländsk familj råkade ut för liknande trakasserier och så småningom kunde trakasserierna spåras till en 50-årig sunnebo, som varit skolkamrat med de trakasserade männen.

Enligt 50-åringen blev han svårt mobbad i skolan av de bägge männen och har mått mycket dåligt sedan dess. Han säger i förhör att han på grund av mobbningen inte kunnat leva ett normalt liv. Han hoppas nu på att under rättegången få upprättelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".