FBK:s svek överraskade

Färjestad avbryter sitt samarbete med Karlstads kommun kring elitishockeygymnasiet. I stället ska eleverna gå på John Bauergymnasiet. Beslutet kom som en överraskning för gymnasienämndens ordförande.

– Jag tycker att det är konstigt att man från Färjestads sida inte fortsätter en dialog med oss. Nu säger FBK att man har fått ett så bra erbjudande från John Bauergymnasiet, att man inte vill fortsätta diskutera med oss, säger Christer Alnebratt.

Det är efter mer än tio års samarbete kring hockeyundervisning som FBK nu byter partner. En förändring i reglerna kring idrottsprofilering och specialidrott på gymnasiet gör att klubben ser nya förutsättningar för hockeygymnasiet. Och Bo "Kulon" Lennartsson, FBK:s ansvarige för utbildningsfrågor, anser att klubben har agerat korrekt.

– Andemeningen med riksdagens beslut att öppna upp detta var väl att man ska kunna hitta andra utvecklingsvägar. Vi hoppas och tror att vi har agerat på ett bra sätt. Det är i alla fall vår ambition, säger han.

Det är ungefär tio elever per läsår som börjar på hockeygymnasiet. I och med flytten koncentreras eleverna till en skola och FBK ser flera fördelar med det. Bland annat att klubben kan påverka schemat, att man slipper samverka med fler idrotter och att kontakten mellan lärare och elever kan bli grundligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista