Valaffischer med moderatledaren Fredrik Reinfeldt. Foto: Foto: Anders Wiklund/Scanpix

Moderaterna skräpar ner

Moderaternas valaffischer sitter fortfarande kvar på vissa platser i Karlstad. Enligt polisen är det nedskräpning att inte ta ner dem, men så länge ingen anmäler saken till polisen så gör de inget åt det.

– Det kommer sig av att den som satt upp dem inte har tagit ner dem. Det handlar om spontanaffischering som skett på de ställen där vi inte organiserat affischering. Vi har ingen kännedom om exakt var de här affischerna sitter så i den mån de sitter uppe är det utom vår vetskap, säger Göran Nilsson, ordförande för Moderaterna i Karlstad.

Under tidigare valrörelser har det fungerat bättre. Inom Moderaterna har man som regel att den som sätter upp en affisch också ska ta ner den, men i år är det lite annorlunda.

– Många yngre människor som var engagerade hade besök av två grupper med observatörer från Norge och Vitryssland som var här för att lära sig från en svensk valrörelse. De var väl ute tillsammans med våra ungdomar och drev olika kampanjer och bland annat tror jag de satte upp sådana här affischer i viss utsträckning, förklarar Göran Nilsson och fortsätter med att berätta vem som är ansvarig för en sådan kampanj:

– Det är en spontankampanj i så fall så det är väl den som deltar i den här kampanjen som ansvarar för den. Det är inget organiserat från vår sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".