Centralsjukhuset

CSK testar reservkraften

Centralsjukhuset i Karlstad genomförde i går nya omfattande tester av reservkraftanläggningen. Sjukhuset har byggts ut och behovet att reservkraft kommer att öka i framtiden.

Det första testet gjordes i augusti och de andra testerna gjordes i går och fortsätter klockan 13.00 idag. Under testerna kommer det att bli korta strömavbrott och blinkningar i belysningen.

Om några månader börjar de första verksamheterna att flytta in i de nya husen vid Centralsjukhuset. För att kunna försörja hela sjukhuset med reservkraft har nya ställverk byggts och ytterligare två reservkraftgeneratorer har införskaffats.

– Anläggningen måste testas så att den fungerar fullt ut om vi tvingas använda den. Vissa verksamheter är förstås mer beroende av el än andra, till exempel så har röntgen och laboratorier maskiner som tar lång tid att starta. Datorer, hissar och ventilation kan komma att stanna tills dess att reservkraften går igång, för att bara nämna några exempel, säger landstingets fastighetschef Lars Nilsson, landstingets fastighetschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista