HANDBOLL

Dramatik när Hellton vann

Hellton besegrade Caperio Sport från Göteborg med 26-25 efter mycket dramatik. Caperio kvitterade i slutskedet men Hellton kunde göra segermålet när bara sekunder var kvar.

Genom detta skipades förmodligen rättvisa då Hellton, med mycket knapp marginal, var det bättre laget men slarv både framåt och bakåt gjorde att segern inte kunde bärgas förrän i slutsekunderna.

Det sägs ju att det är en styrka att vinna trots att man spelar dåligt och det får nog Hellton ta med sig efter denna match.

På förhand spekulerades det om Hellton nu skulle visa att man är ett topplag som enkelt spelar ut ett, på papperet, sämre lag eller om det skulle bli en jämn match. De tre första matcherna i serien har, för Helltons del, spelats mot förmodade topplag och därför var matchen mot Caperio mycket intressant.

Hellton ledde hela tiden och vid flera tillfällen verkade det som om man hade vunnit matchen men Caperio var ett lag med stark vilja och kunde hela tiden komma tillbaka och vara strax efter Hellton i målfabrikationen.

I slutet av den första halvleken var det mycket slarv och det gjordes nästan inga mål alls de tio sista minuterna. Det som inte gick i mål då gick däremot i mål i stor skala i början av den andra halvleken. Då gjordes det mål på alla tänkbara sätt och förespråkare för försvarshandboll måste ha drömt mardrömmar om spelet just då.

Caperio kom allt närmare och det kändes faktiskt lite orättvist när gästerna kvitterade till 25-25 i slutskedet men Hellton ville annat. Efter en timeout fick man ett frikast när fem sekunder återstod och på en inövad variant kunde Karin Ullén bli helt fri och enkelt göra segermålet.

Roligt för Hellton men fruktansvärt knäckande för Caperio, absolut värsta sättet att förlora en handbollsmatch.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista