Bovilgården

Lån på 1,2 miljoner räddar gården

1:31 min

Lån på 1,2 miljoner kronor gör att Bovilsgårdens vänförening kan rädda gården undan försäljning. Det blev klart igår. Och enligt Ronny Stenbäck, ordförande i Bovilsgårdens vänförening, är intresset för gården så pass stort att de ska kunna driva den som kulturgård och turistmål.

– Vi får ett banklån på 1 miljon kronor, och sedan är det en privatperson som ger oss ett lån på 200 000. Den sista delen låter syskonen vara kvar i gården, så vi kommer att stå kvar som ägare, säger Ronny Stenbäck.

Hur vågar ni göra detta?

– Vi har underlag som gör att det går att driva gården som en kulturgård.

Vad har ni för planer?

– Först och främst ska vi göra en del smårenoveringar på gården så att vi kan dra igång alla planer vi haft på att hyra ut bl a ateljén och gästrummet. Sedan ska vi ha olika kulturkvällar i storstugan. Och så fortsätter vi med guidade turer, främst sommartid. Vi hoppas också på att kunna trycka upp Bovils konst och några seriealbum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista