Foto: Tomas Oneberg/SvD/Scanpix
Sunne

Mobbad man döms för ofredande

"Skäms inte för vad jag gjorde"
1:23 min

I över ett års tid trakasserade en man bosatt i Sunne två män och deras familjer med motivet att de mobbade honom när han var barn. I dag föll domen.  Mannen döms för ofredande, hundra dagsböter och till skadestånd på nästan 30 000 kronor.

För två veckor sedan hölls rättegången mot Sunnebon, en familjefar i 50-årsåldern som efter mer än 30 år beslutat sig för att hämnas sina gamla skolkamrater, eftersom han ansåg att mobbningen i barndomen förstört hela hans liv. Mannen erkände att det var han som låg bakom trakasserierna gentemot de två männen och deras familjer i form av otaliga sms och anonyma telefonsamtal, beställningar av varor i deras namn, brev från påhittade älskarinnor och anmälningar till socialtjänsten med påståenden om att barnen for illa. Under rättegången frågade åklagare Cecilia Aronsson om mannen ångrade sig.

– Har du fått din hämnd?

– Jag kan aldrig få min hämnd för det som jag blev utsatt för.

Mannen döms nu för ofredande, hundra dagsböter och till skadestånd på nästan 30 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".