Arkivbild. Foto: Mattias Rensmo/Sveriges Radio Örebro.
Karlskoga

Omfattande glaskross på skola

"Varje ruta är en ruta för mycket"
1:19 min

Aggerudskolan i Karlskoga har drabbats av omfattande glaskross den senaste veckan. Tre nätter i rad har vaktmästare tvingats sopa upp glaskross på skolgården.

Janne Henriksson är driftchef på fastighetskontoret i Karlskoga säger att det handlar om ett par nätter i rad där rutor slagits sönder och att även de som lagats provisoriskt gått samma väg.

Trots att Aggerudskolan nu drabbats vid flera tillfällen den senaste veckan så tycker ändå Janne Henriksson att det går åt rätt håll, med minskad skadegörelse på Karlskogas skolor. Men varje år handlar det om onödiga kostnader kring miljonen för Karlskogas skattebetalare.

Och för att Aggerudskolan inte ska drabbas igen, nu när det är helg så har extra åtgärder satts in berättar Janne Henriksson.

– Det handlar om vaktbolag som ska patrullera extra på kvällar och helger samt att vi förstärker våra larmsystem, avslutar Jenne Henriksson.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".