Varg

Omskakande upplevelse för jaktlaget

Hör jaktledaren Arne Wennerberg
1:35 min

Det hade gått någon halvtimme på vaktpasset när jaktledaren plötsligt hör en av jägarna ropa att han har skjutit en varg. Vargen var i hasorna på jägarens hund och brydde sig varken om varningsskott eller skrik. Då sköt jägaren.

– Det blir mycket tankar och lite rörigt i hjärnan, för jag har ju aldrig varit med om något sådant tidigare, säger jaktledaren Arne Wennerberg om vad han tänkte när han fick beskedet.

De hade haft ståndskall på en älg, men så slutar jämthunden att skälla och kommer snart springande med vargen hack i häl.

– Det blir naturligtvis något helt annat när man får se detta än när det kommer än älg. Efter skottet så går det ju upp för jägaren att han hade skjutit en varg. Det blev ju en väldig uppståndelse.

Jaktlaget tog kontakt med polisen och med vargspåraren Per larsson från Sysslebäck, som kom till platsen och tog ut riktningen på spåren. Polisen fotograferade och förhörde Arne Wennerberg och skytten.

– Vad jag förstår så är polisen nöjd med att vi har skött allting som vi ska till punkt och pricka och Per Larsson är nöjd med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".