Kattis Linqvist är en av ägarna till Time-butiken och hon är oroad över verksamhetens framtid. Foto: Eva Davidsson
Posten drar in samarbete

Hårt slag mot liten butik

Kattis: ”Det blir ett hårt slag”
1:30 min

På servicebutiken Time i Molkom kommer vissa förändringar ske. Fram till den sista januari 2011 kommer de fortsätta ha hand om Postens paket, men efter det är det Konsum som tar över. Avtalet med Posten är viktigt för den lilla butikens överlevnad.

– Det kommer påverka oss stort eftersom Posten är en stor del av vår lilla verksamhet, så det blir ett hårt slag, säger Kattis Lindqvist, en av butiksägarna.

Kattis Lindqvist berättar att det värsta som kan hända är att butiken måste stängas. De har redan tvingats säga upp en av de två anställda på grund av att de inte längre får handha Postens tjänster.

– Jag hoppas kunderna kommer reagera mycket för vår del, så vi känner att vi får stöd. Även om det är ett centralt beslut som inte går att påverka, så skulle det kännas bra om vi fick lite reaktioner, säger Kattis Lindqvist.

En kund som har reagerat är egenföretagaren Håkan Lindberg. Han vänder sig till servicebutiken i stort sett dagligen för att hämta och skicka paket. Han fick veta förändringen för någon vecka sedan, och det är inte en förändring han välkomnar.

– Jag kan säga så här att kvalitén på postservicen har varierat sedan jag startade mitt företag, men det har aldrig varit så bra som det är nu. Alla förändringar kommer troligtvis bli till det sämre, säger Håkan Lindberg och fortsätter:

– Jag tycker det är trist när man river ner något som faktiskt fungerar väldigt, väldigt bra. Det är även trist att man rycker undan mattan för de som är ambitiösa och duktiga och gör ett jättebra jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".