Bandy

Ny hemmaförlust för Boltic

Ted Wiklund: "Vi gjorde en jättebra match"
1:21 min

En rad missade chanser och två straffmissar ledde till att Boltic förlorade hemma mot Vetlanda med 5-6 trots att man matchen igenom höll spelet uppe mot tabellsjuan Vetlanda. 

Trots kraftig medvind för Boltic kunde Vetlanda efter två mål av Tomas Knutson gå till en 0-2 ledning efter en halvtimmes spel. BG hade då hunnit med att missa en straff genom Pål Hansen och haft det mesta i chansväg.

Reduceringen genom Ted Wiklund (friläge)och kvitteringen genom Pål Hansen efter en tilltrasslad situation var därför rättvis och ställningen var 2-2 i halvtid.

Vetlanda gjorde sen 2-3 direkt i andra halvlek genom Björn Einarsson på en hörnretur.

Ted Wiklund kvitterade några minuter senare efter ännu ett friläge.

Efter en timmes spel gjorde Johan Löfstedt 3-4 men firade så kraftigt att han blev utvisad och Vetlanda hade tre man på botbänken, men Boltic kunde inte utnyttja det, utan inom loppet av några minuter åkte istället tre Boltic-spelare ut och styrkeförhållandet var utjämnat.

När Tomas Knutson gjorde 3-5 med kvarten kvar kändes det avgjort men Pål Hansen gav laget nytt hopp i den 83:e minuten men direkt efteråt kunde Johan Löfstedt istället stänka in 4-6. I slutminuterna missade Konstantin Akhlestin BG:s andra straff innan Robin Olsson fastställde slutresultatet till 5-6 i den 90:e minuten.

Ted Wiklund och mv. Jon Karlsson var bra i hemmalaget. Bäst i Boltic i första halvlek var Jakob Bucht men han mattades av i motvinden i andra halvlek.

Förlusten var Boltics sjunde på åtta matcher och laget ligger kvar på näst sista plats i en haltande tabell som toppas av Hammarby en poäng före Sandviken som laget möter i nästa omgång.

Kent Gustafsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".