Bosse Fredriksson inspekterar isen som ska vara skinande blank på lördag. Foto: Andreas Ruuth/Sveriges Radio.
Karlstad

Isbanan i Mariebergsskogen invigs

"Isen blir perfekt på lördag"
1:23 min

Vintern är i antågande och på lördag är det invigning av isbanan i Mariebergsskogen i Karlstad.

Bosse Fredriksson är vaktmästare och han berättar at man hållit på några dagar för att allt ska bli färdigt till helgens invigning.

– Vi har lagt grundisen och så har vi målat på den så den blir vit. Vi ska hyvla den idag och lägga på mer vatten, så isen blir perfekt till på lördag, säger han.

Drygt en vecka tar det att få en fin isbana. I botten ligger en konstgräsmatta och en kompressor har gått drygt tre dagar och därefter har vatten spolats på som kommer från Mariebergsviken. Att man målar isen vit beror på att solen inte ska komma åt att smälta den. Det gäller särskilt på våren eftersom gräsmattan under är grön och då smälter isen fortare. Den vita färgen reflekterar och gör isen mer hållbar.

– Förutom isbanan så kommer vi att sätta ut 15 granar för att skapa stämning till invigningen på lördag, avslutar Bosse Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".