Hunden Swix med skogsägarna Anna och Karl-Axel Ström och Tomas Karlsson från LRF Konsult Foto: Sormeh Ghadakchian SR Värmland

Skogsägarna nöjdare än någonsin

1:42 min

Skogsägarna är rekordnöjda i år och fyllda med framtidstro, det visar årets Skogsbarometer. 

– De senaste två åren har präglats av en lågkonjuktur och jämfört med det är det markant mycket bättre, faktum är att man aldrig varit så nöjd med lönsamheten som man är i år, berättar Tomas Karlsson, skogsekonom på LRF Konsult

66 procent av skogsägarna är nöjda med lönsamheten i skogsbruket, det är en rekordhög siffra och en stor ökning från tidigare år. Det visar den undersökning som LRF Konsult och Swedbank tagit fram med hjälp av Sifo. Under våren 2010 höjdes priserna kraftigt på timmer och massaved och med det har efterfrågan höjts.

– Det är jättepositivt för oss skogsägare, jag tror det finns mycket värde i skogen och jag ser denna lönsamhet som en väldigt positiv händelse, säger Karl-Axel Ström som är en av alla skogsägare i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista