Innebandy

Oavgjort för Skoghall IBK

Kristian Wendel: ”Många satte på sig elitseriekostymen för tidigt”
1:21 min

Skoghalls IBK behövde en seger mot gästande Onyx. Stundtals spelade man också med högt tempo och stor kvalité, men när övertidsperioden var slut stod man ändå där med endast en poäng.

Skoghall inledde matchen i ett högt tempo. Det märktes att spelarna verkligen ville bärga en trepoängare den här eftermiddagen. Efter 9 spelade minuter hade man en rejäl press mot Onyxmålet då ett individuellt misstag gav Onyxspelarna ett kontringsläge som de genast utnyttjade. det var Onyx poängkung Christoffer Ekstrand som gjorde 13:e mål för säsongen.

Skoghall började efter det att spela ett mer panikartat spel vilket gjorde att Onyx kunde dryga ut ledningen till 0-2 efter13 minuter. Märkligt nog gjorde det målet att Skoghall började hitta tillbaka till sitt spel, och med 5 minuter kvar av perioden bjuder Skoghalls Erik Persson på ett riktigt vackert reduceringsmål.

Den andra perioden var ganska tempofattig uder stora delar, men kvalitén stod ändå Skoghall för. Linus Oregran kvitterade till 2-2 och Carl-Ola Petersson gav Skoghall ledningen med 3-2 när det återstod 2 minuter av perioden.

Den tredje perioden inledde Skoghall bäst, men efter 6 minuter drar Onyx-spelaren Henrik Thomsen på sig en utvisning för protest, en utvisning som blev ödesdiger för Skoghall. Direkt efter avtjänat straff gjorde nämligen Thomsen 3-3 på en kontring. Trots att Skoghall pressade på ordentligt i slutminuterna lyckades man inte göra fler mål på Onyx storspelande målvakt Emil Svensson. Istället drog Skoghall på sig en utvisning med bara halvminuten kvar.

Övertidsperioden blev sedan bara dryga två minuter lång innan Onyx kunde ta hem bonuspoängen. Helt rättvist var det kanske inte, men Skoghall lider av sitt dåliga självförtroende och lyckas inte få sitt spel att resultera.

Hammarsalen på Hammarö var dock fullsatt, och publiken fortsätter att stötta sitt lag i motgång.

Reporter: Anders Peterson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".