Trafikläget är bekymmersamt i södra Värmland under söndagen. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Johan Nilsson / Scanpix.
Trafikläget

Snödrev orsakarde trafikproblem

1:14 min

Snön orsakade stora trafikproblem främst i södra delen av länet under söndagen. Lindriga singelolyckor rapporteras bland annat från Brattfors, Grums och Rudskoga.

Trafikverket och SMHI varnade på söndagen för stora trafikproblem i bland annat Arvika och Kristinehamnstrakten. På grund av blåsten så täcks plogade vägar snabbt av drivsnö och de boende uppmanas att om möjligt hålla sig hemma. Problemen rör framför allt det mindre vägnätet. 

Vid midnatt, natten till måndagen, var det enligt Trafikverket fläckvis isiga vägbanor i länets norra delar. I sydväst är det lössnö eller moddigt på vägarna och det är risk för halt väglag framför allt på de mindre vägarna.

Väglaget är besvärligt på bland annat väg 236, 61, 62 och 63, enligt Trafikverket.

En hel del trafikolyckor inträffade under söndagen, men under kvällen har det varit lugnare, uppger polisen.

Väster om Vänern nedåt Mellerudstrakten var det stora problem på vägarna på grund av snön. Där var det under kvällen fortsatt besvärligt med många avstängda vägar.

Mer information om Vägläget:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista