Landstingsfullmäktige

Maktskiftet genomfört i landstinget

Landstingsstyrelsen utökas med två ledamöter och moderaten Fredrik Larsson blir ordförande. Det beslutade landstingsfullmäktige idag. 

I och med dagens beslut är maktskiftet efter valresultatet i september genomfört inom Landstinget i Värmland.

Till förste vice ordförande valdes centerns Jane Larsson. Den förre socialdemokratiske ordföranden Ulric Andersson utsågs till andre vice ordförande.

– Jag känner mig full av ödmjukhet, jag tackar för förtroendet och jag hoppas på ett bra samarbete över partigränserna i landstingsfullmäktige Från och med idag har den nya majoritetens vilja att förändra och förbättra övergått i ansvarstagande för hela landstingets utveckling, säger Fredrik Larsson (M).

Valberedningen som utsåg styrelsen bestod av samtliga partier i fullmäktige utom Sverigedemokraterna. Valberedningens förslag togs fram i full enighet innan det antogs av fullmäktige. Landstingsfullmäktige beslutade också enligt förslaget om förtroendemannorganisation som presenterats tidigare. 

Det innebär bland annat att det kommer finnas sex utskott kopplade till landstingsstyrelsen. Vart och ett av de sex partierna i majoriteten får ordförandeskapet i varsitt utskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista