Centralstationen Karlstad.
Vinterkylan

Nya tågförseningar från Värmland

"Infrastrukturen har inte hängt med"
1:30 min

Förra vinterns snömängder skapade stora problem för landets tågresenärer och problemen ser ut att upprepas i år. Men SJ:s informatör Dan Olofsson tror att problemen ska bli mindre när det öppnas en ny personalbas i Karlstad.

Förra vinterns snömängder skapade stora problem för landets tågresenärer och problemen ser ut att upprepas i år. Den här vintern har börjat med en hel del förseningar, senast i morse.

Tåget från Karlstad till Stockholm skulle ha gått 06.39 men försenades kraftigt. De väntande passagerarna fick information om att det var personalbrist som var orsak till tågstoppet och att tåget skulle avgå 08.20. Strax före klockan 09.00 avgick tåget till Stockholm.

Även andra tåg drabbades av förseningar. Tåget från Karlstad till Kil, Arvika och Charlottenberg som skulle avgått 06.39 var försenat och avgick 06.55.

Dan Olofsson, informatör på SJ säger att problemen med tågförseningar förhoppningsvis ska bli mindre i framtiden. Den 12 december öppnar SJ ett nytt tågkontor för sin personal, en så kallad åkstation, i Karlstad.

Satsningen innebär kortad restid till Stockholm och effektivare arbetstider för personalen. På en åkstation förbereder sig tågpersonalen inför tågresan och det finns också möjlighet att övernatta där om man jobbat sent. I satsningen ingår också nya X2000-avgångar, nyupprustade Intercitytåg och så småningom nya snabbtåg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".