Magnus Norman och Robin Söderling
Tennis

Söderling bryter med Norman

"Det är blandade känslor"
1:32 min

Efter två år avslutar tennisstjärnan Robin Söderling sitt samarbete med Filipstadsbördige tränaren Magnus Norman. Magnus Norman säger att skälet till att samarbetet bryts bland annat är att han vill ha mer tid för privatlivet.

Robin Söderling säger till Svenska Dagbladet att Magnus Norman betytt väldigt mycket för honom under marschen mot världseliten. Världsfemman Söderling var 35:a på rankingen då samarbetet med Norman inleddes hösten 2008.

– Han kom in i en tid då jag var mer mottaglig att lyssna än jag varit tidigare. Framför allt har Magnus fått mig att inte tänka så mycket på känslan om jag spelar bra eller dåligt. Lite av det där finns kvar i mig och jag jobbar på det, säger Robin Söderling.

Magnus Norman säger SR Värmland att skälet till att samarbetet bryts är att han vill ha mer tid för privatlivet samt för det projekt som han driver, att bygga upp en internationell tennisakademi i Sverige.

– Det finns ingen dramatik bakom det här. Jag vill ha mer tid för mitt privatliv. Jag är inte färdig med ATP-touren men nu är det privatlivet och akademin som gäller för mig.

Under tiden med Norman har Söderling bland annat nått två Grand slam-finaler, vunnit en stor Masters-turnering och besegrat både Roger Federer och Rafael Nadal. Söderling har ännu inte klart med någon ny tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".