Per-Samuel Nisser (M) tar över den symboliska nyckeln till Karlstad Airport.
Karlstad

Kommunen ägare av flygplatsen

1:07 min

Under onsdagseftermiddagen tog kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, Per-Samuel Nisser, över den symboliska nyckeln till Karlstad Airport. Nu står kommunen som ensamma ägare av flygplatsen.

Frågan om vem som ska ta över flygplatsen från Swedavia, före detta Luftfartsverket, har diskuterats flitigt. Sedan många av länets kommuner beslutat att inte gå in som medfinansiärer i Karlstads flygplats står nu Karlstad kommun som ensamma ägare.

- Jag är glad över att vi kan vara tydliga med att vi nu tar ansvar för flygplatsen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Hur den ekonomiska planen ser ut för att driva flygplatsen i framtiden är i dagsläget oviss, men fram till 2012 finns pengarna som det ser ut nu.

- Det är en kollektivtrafik, precis som bussarna, som finanseras av skattepengar. Men vi ska hålla nere kostnaderna och utveckla Karlstad Airport till en bra flygplats, säger Per-Samuel Nisser (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista