Värmlands Lucia 2010 heter Malin Brattström från Karlstad. Foto: Sabina Rislund/Karlstads-Tidningen
Värmlands Lucia 2010

Malin är vårt ljus i mörkret

"Det är en härlig tradition"
1:20 min

19-åriga Malin Bergström från Karlstad är Värmlands Lucia 2010. Hon har röstats fram av Karlstads-Tidningen läsare och kommer att krönas den 12 december på Stora torget i Karlstad.

– Det känns jätteroligt och ärofyllt, säger hon.

För Malin Brattström är idrotten viktig och där är längdhopp störst. 5,50 har hon hoppat som längst hittills men hon har siktet inställt på mer. Dessutom är hon ledare hos Idrottsskolan i Karlstad.

Nu ska hon alltså dessutom inneha huvudrollen som Värmlands Lucia. Hon kröns den 12 december på Stora torget av förra årets lucia, Elin Persson. Senare den dagen medverkar lucia och tärnor vid Domkyrkans stämningsfulla luciahögtid. Dessutom ska luciakortegen åka runt på olika företag och köpcentra i Karlstad under den helgen och luciadagen.

– Jag gillar när det händer mycket saker och vill inte gärna sitta still. Men nu är det här första prioritet, det känns jätteroligt och ärofyllt. Dessutom kommer jag att ha fyra underbara tärnor med mig och vi kommer att göra så bra vi kan för att sprida värme och glädje, säger Malin Brattström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".