Kenny Svenson, Magnus Resare, Anders Broman. Foto: Hedvig Nilsson

Ungdomsförbund lockar fler

1:37 min

De politiska ungdomsförbunden har fått hundratals nya medlemmar under året efter att under lång tid ha tappat medlemmar. I Värmland har både socialdemokraternas och moderaternas ungdomsförbund ökat sitt medlemsantal kraftigt under året.

– Ungdomar vill engagera sig och ungdomars roll har en betydelse, säger Kenny Svensson, ordförande SSU Värmland.

Även MUF har haft en medlemsutveckling som är i paritet med SSU:s. Sedan årsskiftet har förbundet fått ett hundratal nya medlemmar.

– Jag tror att det hänger ihop, när det går bra för SSU går det också bra för MUF, och tvärt om, säger Magnus Resare, ordförande MUF.

– Mycket av det här ligger i att MUF har förnyat sig och att vi också har blivit en starkare motpol till Socialdemokraterna de senaste åren. Nu har vi två jämnstarka partier i Sverige, så att man ser att det finns en möjlighet att faktiskt påverka politiken även inom Moderaterna. Nu är det inte längre ett jätteparti och en massa småpartier, och det är en viktig del i att den negativa trenden med vikande medlemstal har brutits, säger Magnus Resare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista