Snart kan isen provåkas

0:51 min

Utomhusisbanan på Färjestad i Karlstad är nu nästan helt klar och på onsdag kommer allmänheten för första gången få möjlighet att testa banan. Niclas Eriksson är projektansvarig för Färjestads utematch.

– Vi är klara med det mesta. Det är den ena kortsidan upp mot Anneberg som vi snickrar det sista på nu. Annars ligger isen färdig, rinken står på plats och läktarna är så gott som klara. Så det ser jättebra ut, säger Niclas Eriksson, projektansvarig på Färjestads BK för den utematch på annandagen som isbanan gjorts i ordning för.

Hur har det gått till när ni har gjort isen?

– Vi har en konstfrusen isbana men nu har det varit såpass kallt att vi inte behövt ta den i drift. Men vi har fyra mil med slang som ligger i en grusbädd så vi klarar upp till plus 16. Men jag tror inte att vi behöver vara oroliga för att det ska bli det. Sen har vi slangspolat och så har vi en ismaskin som har kört, så det är en fantastisk isbana vi har att bjuda på.

Isbanan kommer vara öppen för allmänheten på onsdag och torsdag eftermiddag och på juldagen. Det kommer också finnas möjlighet för åkning i mellandagarna.