Karlstads flygplats

Ryanair startar flyglinje till Barcelona

1:19 min

Flygbolaget Ryanair etablerar sig på Karlstads flygplats och startar en flyglinje mellan Karlstad och Barcelona i Spanien. Bolaget ska flyga två gånger i veckan med start i april nästa år.

Peter Landmark, vd för Karlstads flygplats, är glad över att Ryanair etablerar sig i Karlstad och han säger att det betyder mycket för flygplatsens framtid.

Per-Samuel Nisser, Karlstads kommunstyrelseordförande, säger att det öppnar helt nya möjligheter för besöksnäringen i länet.

Landshövding Eva Eriksson välkomnar Ryanairs etablering på Karlstads flygplats och säger att det är en klar signal om att flygplatsen är strategiskt viktig.

--Privatresenärerna får en populär destination att resa till och vårt internationella näringsliv kommer också att ha nytta av den nya flyglinjen, säger Eva Eriksson.

Ryanair flyger till Girona Airport utanför Barcelona, en av bolagets större baser i Europa. Det betyder att resenärerna, om man vill, lätt kan ta sig vidare till ett 60-tal andra städer och platser i Europa, bland annat Rom, Venedig, Milano, Paris, Madrid, Mallorca, Ibiza, Teneriffa, Malta, Cypern, Sicilien mm.