Sunne

Långa fängelsestraff för misshandel

Två bröder från Vänersborg har dömts till fängelse i ett år och nio månader för en grov misshandel i Sunne i höstas. Bröderna var åtalade tillsammans med fem andra unga män för att ha misshandlat en 19-åring med slag och sparkar.

Det var en lördagskväll i september som sju unga killar gav sig ut i en bil på Sunnes gator. De var på jakt efter en 19-årig Sunnebo, i förhör med polisen har det kommit fram att han ansågs ha snackat skit om flera personer och att det var anledningen.

Först stoppades en bil med en annan ung man som blev misshandlad av de två bröderna från Vänersborg. När de insåg att mannen inte var 19-åringen upphörde misshandeln och gänget drog vidare. När de väl hittade 19-åringen drog de ut honom ur hans bil och slog och sparkade honom. Han blev allvarligt skadad med bland annat flera skallfrakturer.

Nu döms de båda bröderna till fängelse i ett år och nio månader vardera. En 18-åring, också han från Vänersborg, anses vara den som fått bröderna till Sunne för att slåss. Han döms för anstiftan till grov misshandel till fängelse i åtta månader. Tillsammans ska de tre betala skadestånd på drygt 74 000 kronor.

En 20-årig Sunnebo som skjutsade runt gänget döms för medhjälp till misshandel och rattfylleri. Han får skyddstillsyn med samhällstjänst.

De andra tre som också var åtalade frias. Det är klarlagt att de var med i bilen, men de kan inte bindas till själva misshandeln.