Sammy Saldjoghi och Andreas Andersson. Foto: Bengt Höglind, Sveriges Radio Värmland.
KARLSTAD

Studenternas mobila rabatthäfte

1:35 min

Karlstadstudenterna Sammy Saldjoghi och Andreas Andersson har lanserat ett program till smarta mobiltelefoner, en så kallad app, som laddar ner rabattkuponger med olika erbjudanden direkt till mobilen.

Sammy Saldjoghi berättar om hur dom kom på idén.

– Det var ju att vi brukade köpa Restaurangchansen, ett kuponghäfte för 200 kronor och så får du äta för halva priset på olika ställen i stan. Vi köpte ju några stycken, så vi hade alltid kuponger. Nu med Sweet så kan annonsören sätta begränsningar för hur många gånger en kupong får förbrukas av en användare.

Ni gick omkring med ett rabatthäfte i fickan och tyckte att det var klumpigt att hantera, så vad gjorde ni istället?

– Han "pitchade" idén till mig om att ,istället för det här med rabattkuponger och häften, på något sätt implementera det i telefonen och köra den digitala vägen, säger Andreas Andersson.

Den här marknadsföringsidén, varför har ingen kommit på det tidigare, eller är det så att ni har snott idén?

– Det finns ju konkurrenter runt om i världen, men det känns som att vi har byggt. Det finns rabatthäften i mobilen, en lista på kuponger. Men det vi har byggt och det som är på väg är mycket mer än bara ett rabatthäfte. Vi ska ju bygga någon slags central plattform för att få schyssta "deals", vare sig det är i kupongform eller andra typer, säger Sammy Saldjoghi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista