Foto: Annica Buvik/SR.
Karlstads universitet

Miljoner till nya forskningsprojekt

Karlstads universitet har fått drygt 8,5 miljoner kronor av KK-stiftelsen till tre olika forskningsprojekt.

Forskningsprojekten handlar om sulfitkokning, rostfritt stål samt hur vi ska kunna få en personlig integritetsskyddande identitetshantering.

KK-stiftelsen har beviljat totalt 55 miljoner kronor till 20 projekt i landet som ska ske i samverkan mellan högskola och näringsliv.

– Samarbetet mellan företag och forskare är en av de bästa metoderna för att skapa förnyelse, tillväxt och sysselsättning, säger Madelene Sandström, vd på KK-stiftelsen vars uppdrag är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att finansiera forskning vid Sveriges nya universitet och högskolor.

Linnéuniversitetet i Kalmar/Växjö, Karlstads Universitet och Högskolan i Skövde beviljades tre projekt vardera, Malmö högskola, Mittuniversitetet och Örebro universitet fick två projekt vardera, och Högskolorna i Dalarna, Borås, Jönköping, Mälardalen och Södertörn varsitt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista